Levendige aromatische Vermentino van een van de beste wijnhuizen van Sardinië: Santadi.
Lekker veel sap met heerlijk wit fruit en een mooie lengte.
Alleskunner aan tafel maar op zijn best met vis.
Hier zochten we al een tijdje naar; een goede, betaalbare vermentino!
2022 Sauvignon de Touraine is rijker dan de 2021. Schoolvoorbeeld van een mooie sauvignon uit de Loire: stuivend met kruisbes, grapefruit, buxus en heerlijk opwekkend. Perfect bij (witte) asperges; zachte geitenkaas; schaal en schepdieren of zomaar als lessend aperitief.
Feestelijke, mild mousserende wijn van de broertjes Fasoli. Voor 100% van de prosecco-druif, afkomstig uit het Noordoosten van de Veneto regio. Heerlijk fruit, witte bloemen, zachte mousse. Chique fles... Een feest(je) op tafel.
Blanc 2022 (mauzac en chardonnay met beetje chenin en sauvignon) is jong en lekker geurig (van de chenin en sauvignon) fris, floraal, sappig en aardig vol, fijne zuren, zal komend jaar almaar zachter worden, zelfs wat toast krijgen... Super voor het geld.
Zo goed als biologisch.
'Smaakt als een frisse bourgogne...' (Nicolaas Klei in HP/DE TIJD)
Van sauvignon, sémillon en Muscadelle.Wit fruit, beetje laurier, lentefris, elegant. Klassiek droog en niet modieus (met geniepnep zoet). Past bij.....
Van topproducent Heiner Sauer, de biologische Pfalz Trocken ‘Cana’ gemaakt van sauvignon, riesling en grauburgunder.
Geurig, sappig, mooi fris. Dorstlessend aperitief en geweldig aan tafel bij vis- of voorgerechten.
In Riesling Trocken ‘Kalkfels’ ruik je niet gelijk riesling, meer zachte kalk, specerijen (laos?), rijkdom 2019 (die Neue Welt?). Tedere zuren, volume. Gaat 10 jaar mee.
Biologisch-dynamisch. * Komt in mei weer binnen *
9 DGH 2018 (over de 2016): "Lees over Sauer ook bij zijn Cana. Behalve de nieuwsgierigheid ook de dorst opgewekt. Dan verder met deze Gleisweiler Buntsandstein. Rookkringeltjes puffend, hooiig, koel geel fruit, een piezeltje kiezel en een appel die niet ver van de boom valt en zodoende lekker van de schaduwkoelte blijft genieten."
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Eigen gisten, volstrekt natuurlijke vinificatie.
Open, met die kenmerkende opwekkende peperigheid, groene appels, volrond, mooi zuiver, levendig, sappig, maar 12.5°.
Pepertje dat lang en fris blijft naneuriën. Heel puur.
Zelden (of nooit?) zo’n lekkere geproefd.... De prijs: méér dan redelijk.
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
8,5 in DGH 2018 : "Sappig, vol en smeuïg wit. Zuiver, direct en mooi 'koel'. Niks geen tropische verrassingen die in het Franse zuiden bij Chardo nog weleens de kop willen opsteken."
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
Laatpluk sauvignon oude stokken. Gekonfijt fruit, zachte kracht, frisse finesse. Gaat richting dure sauvignon uit Nieuwzeeland, maar dan met zuren van nature... En betaalbaarder.