Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
9 DGH 2018 (over de 2016): "Lees over Sauer ook bij zijn Cana. Behalve de nieuwsgierigheid ook de dorst opgewekt. Dan verder met deze Gleisweiler Buntsandstein. Rookkringeltjes puffend, hooiig, koel geel fruit, een piezeltje kiezel en een appel die niet ver van de boom valt en zodoende lekker van de schaduwkoelte blijft genieten."
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Van Cantina Tramin. Veel fruit o.m: ananas, banaan, citrus, peer iets boter en vanille. Rijke structuur mede dankzij het mooie jaar 2019.
De wijnen van Tramin ademen de zuivere frisheid van de Dolomieten in combinatie met de rijke aroma's door de warme mediterrane winden. Aanrader! Topproducent
Eigen gisten, volstrekt natuurlijke vinificatie.
Open, met die kenmerkende opwekkende peperigheid, groene appels, volrond, mooi zuiver, levendig, sappig, maar 12.5°.
Pepertje dat lang en fris blijft naneuriën. Heel puur.
Zelden (of nooit?) zo’n lekkere geproefd.... De prijs: méér dan redelijk.
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
Laatpluk sauvignon oude stokken. Gekonfijt fruit, zachte kracht, frisse finesse. Gaat richting dure sauvignon uit Nieuwzeeland, maar dan met zuren van nature... En betaalbaarder.
100% Garganega. van steile hellingen bij Monteforte d'Alpone waar mechanisch werken niet mogelijk is en alles handmatig gebeurt. 4 maanden rijping op de eigen droesem. Het typisch mineralige van garganega met wit en tropisch fruit. Geselecteerd in Perswijn juni 2020 met 4 1/2 ster, 2 bicchieri in Gambero Rosso!!
Clairette, aangevuld met rolle (vermentino) en ugni blanc geplant op 380 meter hoogte op de noord-oost geëxposeerde hellingen rondom Château de Roquefort. Meloen. Rijpe peer. Perzikpartje. Citrussnippers. En een lichte zilte toets. Je heet Petit Salé of niet.
Verademend 'anders' wit.... ! Al lekker open deze zojuist (april) gebottelde 2021 met citrus, peer, handje groene kruiden. Opwekkend, zachtfris, mineralig (denk aan chablis...), puur en rustig. Zo te proeven: erg fijn jaar hier... Van o.a malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho, en nog wat obscure regionale, soms zelfs lokale druiven. DGH: 9,5!
Van 100% lokale bellone. Nog heel pril, wel al zachtfris citrus, bloesem, hint honing. Rond, heerlijk sappig, golvend, fraîcheur. Bij menig sterrenrestaurant per glas geschonken. Deze 2019 bijvoorbeeld al bij Merlet in Schoorl.
Voor de streek ongeëvenaard frisse Côtes-du-Rhône Blanc (clairette, grenache blanc, viognier) wit fruit, perzik, steranijs (of is het dragon?), sensueel zacht, wel rijk maar niet té, mineraal zelfs: beau!