Eigen gisten, volstrekt natuurlijke vinificatie.
Open, met die kenmerkende opwekkende peperigheid, groene appels, volrond, mooi zuiver, levendig, sappig, maar 12.5°.
Pepertje dat lang en fris blijft naneuriën. Heel puur.
Zelden (of nooit?) zo’n lekkere geproefd.... De prijs: méér dan redelijk.
In Riesling Trocken ‘Kalkfels’ ruik je niet gelijk riesling, meer zachte kalk, specerijen (laos?), rijkdom 2019 (die Neue Welt?). Tedere zuren, volume. Gaat 10 jaar mee.
Biologisch-dynamisch. * Komt in mei weer binnen *
Barst van het fruit. Pruim, aardbei, volzacht sappig en heerlijk fris.
Rapportcijfer DGH 8,5. Eens doen in plaats van dure basisbourgogne. Aan tafel een alleskunner...
Loepzuiver, mineraal , verfijnd en bijna teer droog. Compact wit fruit. Kalk, rokerig, licht kruidig. Tintelende zuren. Echte terroirwijn.
Clemens Busch, misschien wel de beste producent van de Mosel.
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Sappige dorstlessende pinot blanc. Prachtige balans tussen frisse zuren, sappig fruit en een aangename rondeur. Heerlijk bij asperges, hartige taarten en visgerechten, maar ook om zo te drinken. Verraderlijk lekker.
Van topproducent Heiner Sauer, de biologische Pfalz Trocken ‘Cana’ gemaakt van sauvignon, riesling en grauburgunder.
Geurig, sappig, mooi fris. Dorstlessend aperitief en geweldig aan tafel bij vis- of voorgerechten.
9 DGH 2018 (over de 2016): "Lees over Sauer ook bij zijn Cana. Behalve de nieuwsgierigheid ook de dorst opgewekt. Dan verder met deze Gleisweiler Buntsandstein. Rookkringeltjes puffend, hooiig, koel geel fruit, een piezeltje kiezel en een appel die niet ver van de boom valt en zodoende lekker van de schaduwkoelte blijft genieten."
Een al in de 50+ akker beklonken liefde tussen riesling en gewurztraminer. Kruiden, bloemen, limoen, amandel. Heel mineralig, ziltig, làng. Bij schaal- en schelpdieren of een groentegratin.