Blanc 2022 (mauzac en chardonnay met beetje chenin en sauvignon) is jong en lekker geurig (van de chenin en sauvignon) fris, floraal, sappig en aardig vol, fijne zuren, zal komend jaar almaar zachter worden, zelfs wat toast krijgen... Super voor het geld.
Zo goed als biologisch.
'Smaakt als een frisse bourgogne...' (Nicolaas Klei in HP/DE TIJD)
Rijp tropisch fruit , appeltjes en een soepele ronde afdronk. Heerlijke chardonnay! Als je deze blind proeft denk je aan een twee keer zo dure wijn. Dé chardonnay voor alledaags gebruik!
Van koele klei/kalk in Zellenberg, terroir à riesling par excellence. Vanaf oogst 2018 is dorpsnaam Zellenberg op etiket verboden, nu is AmZelle de naam......
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
Heerlijk geurende frisse, sauvignon blanc. Sappig, karaktervol en makkelijk drinkbaar. Perfecte (borrel)wijn voor de liefhebbers van droog fris ....tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
Feestelijke, mild mousserende wijn van de broertjes Fasoli. Voor 100% van de prosecco-druif, afkomstig uit het Noordoosten van de Veneto regio. Heerlijk fruit, witte bloemen, zachte mousse. Chique fles... Een feest(je) op tafel.
Van sauvignon, sémillon en Muscadelle.Wit fruit, beetje laurier, lentefris, elegant. Klassiek droog en niet modieus (met geniepnep zoet). Past bij.....
Eigen gisten, volstrekt natuurlijke vinificatie.
Open, met die kenmerkende opwekkende peperigheid, groene appels, volrond, mooi zuiver, levendig, sappig, maar 12.5°.
Pepertje dat lang en fris blijft naneuriën. Heel puur.
Zelden (of nooit?) zo’n lekkere geproefd.... De prijs: méér dan redelijk.
De krasse (70+!), introverte, maar als je hem kent, warme, warempel joviale buur van 1er cru Charmes. Straks: klassiek getoast, wollig en mollig. Echt Meursault. Rijk jaar! Laatste doosje...
Verademend 'anders' wit.... ! Al lekker open deze zojuist (april) gebottelde 2021 met citrus, peer, handje groene kruiden. Opwekkend, zachtfris, mineralig (denk aan chablis...), puur en rustig. Zo te proeven: erg fijn jaar hier... Van o.a malvasia-fina, bical, cerceal-branco, encruzado, alvarinho, en nog wat obscure regionale, soms zelfs lokale druiven. DGH: 9,5!
In Riesling Trocken ‘Kalkfels’ ruik je niet gelijk riesling, meer zachte kalk, specerijen (laos?), rijkdom 2019 (die Neue Welt?). Tedere zuren, volume. Gaat 10 jaar mee.
Biologisch-dynamisch. * Komt in mei weer binnen *
Belangrijk voor Christophe en Francoise is alle fraicheur en het krokante te bewaren. Open en intens al: witte bloemen, perzik, bergamot, bosje tijm. Meer rondeur en rijkdom dan anders in deze 2017 (kleine oogst). Blijft sappig met opwekkende finale. In top-5 zuidelijk wit in de Revue du Vin de France: 16/20 punten...
96-97 Parker. Chardonnay uit 1902! Opbrengst: <10 hl/ha. Krankjorum glas. Dynamiek, energie, fraîcheur ondanks het kolossale postuur. Klasse bâtard-montrachet. Maar dan in versie puur natuur. * Alleen per fles en in combinatie met andere wijnen! Telefonisch te bestellen*
Hoger gelegen perceel, ruim 40 jaar oud. Wit fruit, citrus (verveine), meer grip, gewicht, schakeringen, zuren en lengte. Doet bijna aan een puligny denken. Maar dan maatje breder. Geweldige wijn!
Van vieilles vignes in het dorp Meursault, (niet in de A.O.C).
De geur, het hoogpolige, niet de finesse, lange adem van de echte. De prijs evenmin!
Getoast, fijn, volzacht, mooi fris en puur.
Een van de allerbeste wijnmakers uit de bourgogne.