Wauw, wat een fruit!
Frisse, volzachte smaak. Jongste pupil van Azul y Garanza: Alegria. de naam suggereert al een en ander. lekker licht glas, of wijn waar je je licht van gaat voelen... De invitaties voor het feest kunnen de deur uit. Niet te warm serveren.....
Zo licht als een veertje (piume) van corvina, cabernet en merlot. Vriendelijk, vrolijk en toegankelijk. Rijpe kersen, zwarte bessen en zoete pruimen, zweem van chique ripasso. Zachte tannines. Kan ook licht gekoeld worden geserveerd.
Dé wijn voor alledaags gebruik. Slecht zeer licht gezwaveld dus minder branderig, dorstlessender en minder hoofdpijn . Niet te warm schenken, dit gaat ten koste van fruit en frisheid. Meest geliefde wijn van de afgelopen jaren.
Aardbei, cranberries, vol en mild, daarna opwekkend rinse zuren (lijkt wel het Piëmonte van Zuid-Italië), droog en pittig, wat specerijen. Licht gekoeld bij mediterrane groentegerechten, pasta met pittige saus, de Aziatische keuken....
Donker fruit, laurierachtige kruidigheid. Fris met mooie zuren en kersenfruit Van Montepulciano 60%, Sangiovese 30% & Syrah 10% Een hoop wijn voor weinig.
In Faugères louter leisteen in de bodem: schiste. Dat proef je, ruik je: warme elegantie, fluwelen tannines, rozengeur. De 2019 van cinsault, carignan, grenache en wat syrah aangevuld loopt weer over van het fruit (bramen, zwarte besssen, vlier). Royaal gevuld, warm en omarmend. Je lekker even in Zuid-Frankrijk wanen....
Ook weer zo'n vreselijk aangenaam glas wijn ! Met heel veel kersensap, mooie zuren, laurier, een pepertje en een goede lengte.
In de Grote Hamersma van Harold Hamersma: GEEN GELD VOOR ZO'N WIJN". (rapportcijfer ; 9)
Ook weer zo'n vreselijk aangenaam glas wijn ! Met heel veel kersensap, mooie zuren, laurier, een pepertje en een goede lengte.
In de Grote Hamersma van Harold Hamersma: GEEN GELD VOOR ZO'N WIJN". (rapportcijfer ; 9)
Carignan uit 1890, gerijpt in souterraine cuve uit 1500. Te groot, te goed voor zijn categorie. Mokka, kers, framboos, tijm, kurkuma. Rechte rug, rollende tannines, pit, fraîcheur met diepte, sereniteit van de oude stokken.
Heerlijke Rioja! Vrolijke wijn, vrolijk etiket. Sappig, mals, lekker vol, veel fruit, wat roostergeuren, stoer maar met zachte tannines, geen hout!! zuiver, druivig nog, te vergelijken bijvoorbeeld met de Colline van Cabotte (Rhône). Ongecompliceerde wijn die om een of andere manier optimistisch stemt.
Aimabele, aardse, fruitrijke, zachte rosso voor alledag. Half ciliegiolo (fijne druif, als pinot noir), rest sangiovese, merlot. Geen hout, monter, verteerbaar. Moeilijk om niet lekker te vinden....
Instapper Premiers Pas (bijna 100% carignan, 100% macération carbonique) is vlekkeloze vin nature: barst van het rinsige fruit, (frambozen, dikke kersen, kleine pruimpjes) en vreugdezuren. Fris, kruidig, sloksloksoepel
Barst van het fruit. Pruim, aardbei, volzacht sappig en heerlijk fris.
Rapportcijfer DGH 8,5. Eens doen in plaats van dure basisbourgogne. Aan tafel een alleskunner...
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Stevig rood fruit uit Massif d'Uchaud. Sappig, pittig en peperig maar fris (dankzij bio-dynamie). Rood zomerfruit, bramen, veel donker, smaakvol sap. Kwaliteitswijn.
Harold Hamersma in de NRC: ‘Deze is abnormaal lekker’. Kloek en puur, een en al fruit. Drink ‘m koel en met volle teugen.
Kreeg een 9 in de Grote Hamersma.....
Krokant, warmfris, slank, puur fruit: framboos, kers, pepertje, glou-glou lekker en verslavend. Net als in 2018 halveerden hagel en nachtvorst de oogst, waardoor Guilaume druiven bij moest kopen, dus geen bio-certificaat dit jaar.
2016 Dão Tinto is met touriga-nacional, tinta-roriz, alfrocheiro, jaen, água-santa zo Portugees als maar kan. Kloek, aards fruit, opwekkend specerijen, tabak, vijgen.