Diep donkerrode Nero d'Avola met in de neus een heerlijke zwoele kruidigheid, tabak en een lichte houttoon . Krachtig maar niet té zwaar met mooie zachte tannines. Alles prachtig in balans.
Een van de beste wijnen van Italië qua prijs/kwaliteit verhouding.
Barst van het fruit. Pruim, aardbei, volzacht sappig en heerlijk fris.
Rapportcijfer DGH 8,5. Eens doen in plaats van dure basisbourgogne. Aan tafel een alleskunner...
In 2021 Corbières Rouge ‘Corps à Corps’ (syrah met snuf carignan) zijn ook Jurawortels van Dominique proefbaar: licht, zacht, elegant, rins fruit, ongerept, bodem.....
Stevig rood fruit uit Massif d'Uchaud. Sappig, pittig en peperig maar fris (dankzij bio-dynamie). Rood zomerfruit, bramen, veel donker, smaakvol sap. Kwaliteitswijn.
Instapper Premiers Pas (bijna 100% carignan, 100% macération carbonique) is vlekkeloze vin nature: barst van het rinsige fruit, (frambozen, dikke kersen, kleine pruimpjes) en vreugdezuren. Fris, kruidig, sloksloksoepel
Fris en zwoel tegelijk met fruit van bessen en braam, (melk)chocola, tabak. Opvallende frisheid altijd in de wijnen van Firriato ondanks het warme klimaat. Net als in de Etna Rosso, Chiaramonte en de Branciforti.
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Harold Hamersma in de NRC: ‘Deze is abnormaal lekker’. Kloek en puur, een en al fruit. Drink ‘m koel en met volle teugen.
Kreeg een 9 in de Grote Hamersma.....
Harold Hamersma in de NRC: ‘Deze is abnormaal lekker’. Kloek en puur, een en al fruit. Drink ‘m koel en met volle teugen.
Kreeg een 9 in de Grote Hamersma.....
Diep donkerrode Nero d'Avola met in de neus een heerlijke zwoele kruidigheid, tabak en een lichte houttoon . Krachtig maar niet té zwaar met mooie zachte tannines. Alles prachtig in balans.
Een van de beste wijnen van Italië qua prijs/kwaliteit verhouding.
Krokant, warmfris, slank, puur fruit: framboos, kers, pepertje, glou-glou lekker en verslavend. Net als in 2018 halveerden hagel en nachtvorst de oogst, waardoor Guilaume druiven bij moest kopen, dus geen bio-certificaat dit jaar.
2016 Dão Tinto is met touriga-nacional, tinta-roriz, alfrocheiro, jaen, água-santa zo Portugees als maar kan. Kloek, aards fruit, opwekkend specerijen, tabak, vijgen.
Heel toegankelijk in warm 2019 met volop braam, gekonfijte framboosjes, pittig pepertje, viooltjes. Zacht, rijkelijk gevuld, gul met heerlijke zowel voor de Bourgondische, biodynamische stijl van La Cabotte als silexbodems van Uchaux kenmerkende fraicheur en élégance. Gaat ook nog járen mee.