Rosé van Pinot Grigio. Klein rood fruit, droog en delicaat. Opvallend frisse (door hoge ligging) doordrinkbaarheid. Net als de immens populaire "witte" Pinot Grigio van dit huis. * Slechts € 5,95,laatste 5 flessen *
Levendige aromatische Vermentino van een van de beste wijnhuizen van Sardinië: Santadi.
Lekker veel sap met heerlijk wit fruit en een mooie lengte.
Alleskunner aan tafel maar op zijn best met vis.
Hier zochten we al een tijdje naar; een goede, betaalbare vermentino!
Ook weer zo'n vreselijk aangenaam glas wijn ! Met heel veel kersensap, mooie zuren, laurier, een pepertje en een goede lengte.
In de Grote Hamersma van Harold Hamersma: GEEN GELD VOOR ZO'N WIJN". (rapportcijfer ; 9)
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
100% Garganega. van steile hellingen bij Monteforte d'Alpone waar mechanisch werken niet mogelijk is en alles handmatig gebeurt. 4 maanden rijping op de eigen droesem. Het typisch mineralige van garganega met wit en tropisch fruit. Geselecteerd in Perswijn juni 2020 met 4 1/2 ster, 2 bicchieri in Gambero Rosso!!
Van Cantina Tramin. Veel fruit o.m: ananas, banaan, citrus, peer iets boter en vanille. Rijke structuur mede dankzij het mooie jaar 2019.
De wijnen van Tramin ademen de zuivere frisheid van de Dolomieten in combinatie met de rijke aroma's door de warme mediterrane winden. Aanrader! Topproducent
Aimabele, aardse, fruitrijke, zachte rosso voor alledag. Half ciliegiolo (fijne druif, als pinot noir), rest sangiovese, merlot. Geen hout, monter, verteerbaar. Moeilijk om niet lekker te vinden....
Houtvrije dorpscuvée van montepulciano en lokale cesanese op tufsteen (tuffa): kruidig, zwoelfris fruit, zwierige zuren, pastawijn....!
Perswijn januari 2020: 16/20 pt (over de 2018):' puur, fijne zuren en tannine, heerlijk.'
Diep donkerrode Nero d'Avola met in de neus een heerlijke zwoele kruidigheid, tabak en een lichte houttoon . Krachtig maar niet té zwaar met mooie zachte tannines. Alles prachtig in balans.
Een van de beste wijnen van Italië qua prijs/kwaliteit verhouding.
Van 100% lokale bellone. Nog heel pril, wel al zachtfris citrus, bloesem, hint honing. Rond, heerlijk sappig, golvend, fraîcheur. Bij menig sterrenrestaurant per glas geschonken. Deze 2019 bijvoorbeeld al bij Merlet in Schoorl.
100% Garganega. van steile hellingen bij Monteforte d'Alpone waar mechanisch werken niet mogelijk is en alles handmatig gebeurt. 8 maanden rijping op de eigen droesem. Het typisch mineralige van garganega met wit en tropisch fruit.
3 bicchieri in Gambero Rosso!!
Goede olijfolie heb je in alle soorten en smaken, afhankelijk van herkomst, type olijven, teelt en producent.
Deze, van itrana-olijven, die groeien op de rotsachtige hellingen van Cori, Lazio is goudgroen, geurig, vol en zacht, met in de afdronk een licht pikante toets. Zonde om mee te koken, lekkerder puur als smaakmaker.
Maat groter dan de umbria rosso, de echte Montefalco Rosso 2017, een verwarmend vol, stevig-fris glas van 70% sangiovese, 20% lokale sagrantino en nog wat…. Zwart fruit, viooltjes, wierook, teer, salie, toef hout, concentratie (2017!), fiere zuren. Bij stuk pittige boerenkaas: buonissimo.
Biologische Toscaanse Olijfolie van Gabriele Buondonno: 'fruttato piccante'. Vooral: heel fijn, elegant met pikante afdronk. Let op: dit is een 50 cl......