Volle wijn van vulkaanbodem rond de Etna. En dat proef je. Gemaakt van de autochtone druivensoorten nerello mascalese en nerello cappuccio. Geconcentreerd, zacht en fruitig. In de smaak heerlijk zwarte bessenfruit en kruiden. Bijzondere wijn met een geheel eigen karakter.
Diepe intense geur met warme kruidigheid, hout en rijp fruit prima in balans; machtige aanzet, veel sap en kracht, rijk aan zoet rijp fruit, kruidigheid, karakteristieke maaltijdwijn
In de Grote Hamersma 2017 zegt Harold Hamersma (waardering 9 ! op schaal van 10)
In Jaargids Wijn 2015 bij de allerbeste 10 wijnen t/m € 20,- ;
Nebbiolo van een van de betere producenten.Na luchten: zure kersen, teer, rozen, leer en wat hout. In de afdronk frisse zuren en niet al te strenge tannines. Wat lucht doet de wijn duidelijk goed. Geweldig alternatief voor Barolo.
Kruidig, rijp fruit, compact en gekonfijt, intens, rijk, elegant en verfijnd tegelijk. De biologische, natuurlijke wijnen hebben de finesse en fluwelen elegantie die aan mooie vosne-romanée doen denken. Geniaal.
Brunello di Montalcino Santa Maria van 500m aan noordkant (koeler, meer klei) heeft na vier jaar rijpen exquise zwart fruit, zwarte aarde, gekmakende eleganza...