Waarom biologische wijn.

In de wijngaard 

Een goede wijn haalt zijn smaak, zijn typiciteit, uit de bodem.
Deze bodem moet dan wel leven. 
En niet door kunstmest,
pesticiden en insecticiden zo dood als de woestijn zijn geworden.

 

Wijnstokken van Chateau Pech Redon, La Clape

Werk in de kelder

Daarbij moet er ook in de kelder zo natuurlijk mogelijk gewerkt worden. Gebruik van druifeigen gisten met het daarbij behorend eigen karakter en niet die uit een potje met op maat gemaakte smaken en geurtjes van de fabriek.
Geen toevoegingen van zuur en stabilisatoren en zo weinig mogelijk
 sulfiet wat wel een conserverende werking heeft maar een branderige smaak en onaangename geur kan veroorzaken. 


 Bij Buondonno in de Chianti

 

 Wijn met karakter

Goed gemaakte biologische wijn is hierdoor zuiverder, typischer, lichter verteerbaar en dorstlessender.
Beter voor mens en natuur en in potentie kwalitatief ook beter mits…....zoals voor alle wijnen geldt, gemaakt door de juiste producent. 


Christophe Bousquet van Château Pech Redon 
Terug naar boven