Blanc 2022 (mauzac en chardonnay met beetje chenin en sauvignon) is jong en lekker geurig (van de chenin en sauvignon) fris, floraal, sappig en aardig vol, fijne zuren, zal komend jaar almaar zachter worden, zelfs wat toast krijgen... Super voor het geld.
Zo goed als biologisch.
'Smaakt als een frisse bourgogne...' (Nicolaas Klei in HP/DE TIJD)
Superzachte zalmkleurige frisse bergrosé. Met veel ècht fruit (geen kunstmatige geurtjes en smaakjes), zachte frisheid en rondeur. Heerlijke zuivere, zwavelarme doordrinker. Meest geliefde rosé van de afgelopen jaren. Zo goed als biologisch
8,5 in DGH 2018 : "Sappig, vol en smeuïg wit. Zuiver, direct en mooi 'koel'. Niks geen tropische verrassingen die in het Franse zuiden bij Chardo nog weleens de kop willen opsteken."
Van topproducent Heiner Sauer, de biologische Pfalz Trocken ‘Cana’ gemaakt van sauvignon, riesling en grauburgunder.
Geurig, sappig, mooi fris. Dorstlessend aperitief en geweldig aan tafel bij vis- of voorgerechten.
Van sauvignon, sémillon en Muscadelle.Wit fruit, beetje laurier, lentefris, elegant. Klassiek droog en niet modieus (met geniepnep zoet). Past bij.....
Loepzuiver, mineraal , verfijnd en bijna teer droog. Compact wit fruit. Kalk, rokerig, licht kruidig. Tintelende zuren. Echte terroirwijn.
Clemens Busch, misschien wel de beste producent van de Mosel.
Selctie beste cuves grenache noir, syrah, cinsault, carignan en clairette. Blozend pril, rinse besjes, bergamot, brem, buxus. Frisse élégance (maar 12.5% alc.) en lengte. De volheid en verfijning komen later, heeft vaak paar maandjes nodig.
Vijf maal 'Rosé van het Jaar' bij Proefschrift...!!
Deze crémant de bourgogne van 100% (handpluk) chardonnay is door grootmeester Chermette bereid op de traditionele wijze, zoals in de Champagne gebruikelijk is. De.....
Eigen gisten, volstrekt natuurlijke vinificatie.
Open, met die kenmerkende opwekkende peperigheid, groene appels, volrond, mooi zuiver, levendig, sappig, maar 12.5°.
Pepertje dat lang en fris blijft naneuriën. Heel puur.
Zelden (of nooit?) zo’n lekkere geproefd.... De prijs: méér dan redelijk.
Minder bekende buurman van Pouilly-Fumé en Sancerre maar kwalitatief zeker niet de mindere! Een prachtige wijn met een stuivend parfum en verleidelijk aroma´s van fruit en bloemen. Zeer geconcentreerde uitbundige smaak. Bijzonderheden: Zelfde kalkrijke bodem als Sancerre en Pouilly-Fumé.
9 DGH 2018 (over de 2016): "Lees over Sauer ook bij zijn Cana. Behalve de nieuwsgierigheid ook de dorst opgewekt. Dan verder met deze Gleisweiler Buntsandstein. Rookkringeltjes puffend, hooiig, koel geel fruit, een piezeltje kiezel en een appel die niet ver van de boom valt en zodoende lekker van de schaduwkoelte blijft genieten."
Wijn met elegantie, lengte, mooie frisheid en stuivende sauvignon aroma's. Klassiek aperitief en heerlijke begeleider van salades en mooie visgerechten. Wijnmaker.....
2022 Sauvignon de Touraine is rijker dan de 2021. Schoolvoorbeeld van een mooie sauvignon uit de Loire: stuivend met kruisbes, grapefruit, buxus en heerlijk opwekkend. Perfect bij (witte) asperges; zachte geitenkaas; schaal en schepdieren of zomaar als lessend aperitief.
Nu bijna elk resto, iedere wijnbar wijn uit de Jura voert, tijd om bij zuidelijke buur Savoie te kijken voor kwiek authentiek bergwit en steeds beter rood. Rond de Mont Granier ontwapenende natuurwijnen van broers Giachino zoals de Monfarina 2018 (80% jacquère, 20% verdesse) direct van ‘t vat sur lie op fles. Licht, rins, flonkerend, lychee, bergkaas, peper. Zálig.