Wauw, wat een fruit!
Frisse, volzachte smaak. Jongste pupil van Azul y Garanza: Alegria. de naam suggereert al een en ander. lekker licht glas, of wijn waar je je licht van gaat voelen... De invitaties voor het feest kunnen de deur uit. Niet te warm serveren.....
Wauw, wat een fruit!
Frisse, volzachte smaak. Jongste pupil van Azul y Garanza: Alegria. de naam suggereert al een en ander. lekker licht glas, of wijn waar je je licht van gaat voelen... De invitaties voor het feest kunnen de deur uit. Niet te warm serveren.....
Blanc 2022 (mauzac en chardonnay met beetje chenin en sauvignon) is jong en lekker geurig (van de chenin en sauvignon) fris, floraal, sappig en aardig vol, fijne zuren, zal komend jaar almaar zachter worden, zelfs wat toast krijgen... Super voor het geld.
Zo goed als biologisch.
'Smaakt als een frisse bourgogne...' (Nicolaas Klei in HP/DE TIJD)
Superzachte zalmkleurige frisse bergrosé. Met veel ècht fruit (geen kunstmatige geurtjes en smaakjes), zachte frisheid en rondeur. Heerlijke zuivere, zwavelarme doordrinker. Meest geliefde rosé van de afgelopen jaren. Zo goed als biologisch
Dé wijn voor alledaags gebruik. Slecht zeer licht gezwaveld dus minder branderig, dorstlessender en minder hoofdpijn . Niet te warm schenken, dit gaat ten koste van fruit en frisheid. Meest geliefde wijn van de afgelopen jaren.
8,5 in DGH 2018 : "Sappig, vol en smeuïg wit. Zuiver, direct en mooi 'koel'. Niks geen tropische verrassingen die in het Franse zuiden bij Chardo nog weleens de kop willen opsteken."
Zoals Bandol hoort te zijn. Krachtpatser met stevige (maar rijpe) tannines en veel rijp fruit. Krachtig, breed maar rond met overweldigende fruitige aroma's.
Kruidig, rijp fruit, compact en gekonfijt, intens, rijk, elegant en verfijnd tegelijk. De biologische, natuurlijke wijnen hebben de finesse en fluwelen elegantie die aan mooie vosne-romanée doen denken. Geniaal.
Harold Hamersma in de NRC: ‘Deze is abnormaal lekker’. Kloek en puur, een en al fruit. Drink ‘m koel en met volle teugen.
Kreeg een 9 in de Grote Hamersma.....
Harold Hamersma in de NRC: ‘Deze is abnormaal lekker’. Kloek en puur, een en al fruit. Drink ‘m koel en met volle teugen.
Kreeg een 9 in de Grote Hamersma.....
Beaumes de Venise.
Volle fraîcheur, rozemarijn, zwarte kers, olijf, brem.
Puur, zacht, genereus.
Als een Gigondas maar dan veel frisser en verteerbaar.
"Grande réussite" Revue du Vin de France.
Les Maladières liggen in de gemeente Chambolle Musigny naast Monts Batons. Stokken zijn in 1972 geplant. Deze 2018 is al heerlijk toegankelijk en mooi fris. Zwier en plezier voor een relatief redelijke (bourgogne)prijs. Aanrader!
Brunello di Montalcino Santa Maria van 500m aan noordkant (koeler, meer klei) heeft na vier jaar rijpen exquise zwart fruit, zwarte aarde, gekmakende eleganza...
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Van topproducent Heiner Sauer, de biologische Pfalz Trocken ‘Cana’ gemaakt van sauvignon, riesling en grauburgunder.
Geurig, sappig, mooi fris. Dorstlessend aperitief en geweldig aan tafel bij vis- of voorgerechten.